Χάβρα στο καράβι

Posted: May 6, 2008 in Γεvικά
Tags: , , , ,

Η ιστορία που θα σας διηγηθώ συνέβη κατά την επιστροφή μου από την Ίο μετά τις διακοπές του Πάσχα, εικάζω όμως οτι δεν “έτυχε” απλά, αλλά είναι μάλλον σύνηθες φαινόμενο. Πάμε λοιπόν…

Η επιστροφή μου είχε προγραμματιστεί για την Τρίτη του Πάσχα 29/4, καθώς δεν βρήκα εισιτήριο για τη Δευτέρα 2θ/4. Ήλπιζα οτι το Highspeed θα ήταν κάπως πιο άδειο λόγω Τρίτης αλλά διαψεύστηκα. Ακόμα και το σαλόνι της VIP θέσης ήταν γεμάτο κόσμο. Βλέπετε η Σαντορίνη -που είναι ο βασικός προορισμός του HS5- είναι πάντα ένας εκ’ των πλέον δημοφιλών προορισμών.

Λίγο μετά την αναχώρησή μας από την Ίο ξεκινάνε περίπου δεκαπέντε παιδάκια να παίζουν στο σαλόνι της VIP θέσης διάφορά παιχνίδια. Τα οποία όμως παιχνίδια ήταν γεμάτα τρέξιμο, κρυφτό ανάμεσα σε καθίσματα, κυνηγητό και πολλές φωνές. Και χωρίς ΚΑΝΕΙΣ γονιός να ενδιαφερθεί αν το “βλαστάρι” του ενοχλεί, κάνει φασαρία ή οτιδήποτε άλλο.

Εμένα προσωπικά τα παιδάκια από το διπλανό τραπέζι δεν με άφησαν να κοιμηθώ αφού στο κρίσιμο σημείο του ύπνου με σκούντηξαν. Και να ‘ταν μία φορά να πω… Τρεις φορές τα κωλόπαιδα και χωρίς ούτε ο πατέρας ούτε η μάνα να δείξουν ενδιαφέρον για το τι γίνεται. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πατέρας (εικονίζεται στη φωτογραφία) συνέχισε να διαβάζει ατάραχος την εφημερίδα του και έκανε παρατήρηση σε ένα από τα παιδιά του να μην τον ενοχλεί!!!!!

Κανείς δεν ήταν υποχρεωμένος να ζητήσει από τα παιδιά να κάνουν ησυχία. Παιδιά είναι και θα κάνουν φασαρία. Υπάρχει όμως και κάτι που λέγεται σεβασμός προς τους γύρω. Δεν μπορεί δεκαπέντε παιδιά να έχουν σηκώσει το σαλόνι στο πόδι και το μόνο που να ενδιαφέρει τους γονείς είναι τι θα φάνε οι μούλοι. Δεν είναι δυνατόν ο αναίσθητος γονέας να ζητά από το παιδάκι του να μην τον ενοχλεί στο διάβασμα της εφημερίοδας αλλά την ίδια ώρα να αδιαφορεί για το αν το ίδιο κωλόπαιδο έχει ενοχλήσει,ξυπνήσει,αναστατώσει τους δίπλα; Η αναισθησία και ο γραψαρχιδισμός σε όλο της το μεγαλείο…

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΕΑΥΤΟΥΛΗΔΕΣ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s