Επιτέλους ενοποίηση διοδίων Αττικής και Εθνικής Οδού

Posted: May 11, 2008 in Γεvικά, Δημόσιo
Tags: , , ,

Γυρίζοντας από Νυμφασία το μεσημέρι σταμάτησα στα διόδια Νεστάνης για “γεμίσω” το ΤΕΟ PASS το οποίο μου είχε βγάλει ένδειξη “οριακό” από την Παρασκευή. Στα διόδια ωστόσο με περίμενε μία ευχάριστη έκπληξη. Δύο κυρίες της Αττικής Οδού με ενημέρωσαν οτι πλέον το νέο e-pass της Α.Ο ίσχυε και για διελεύσεις ΚΑΙ στην Εθνική οδό. Συγκεκριμένα το νέο μικρό e-pass ισχύει και για διελεύσεις από τα διόδια Σπαθοβουνίου και Νεστάνης ενώ σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλα (Ελευσίνα, Μαλακάσα, Κόρινθος). Τα τέλη διέλευσης είναι 2.35 ευρώ από την Αττική Οδό και 2.90 ευρώ από την Εθνική Οδό ενώ τα “γεμίσματα” μπορούν να γίνονται είτε στα ταμεία της Αττικής Οδού είτε στα γραφεία δίπλα στα διόδια της Εθνικής Οδού. Να πω επίσης οτι τόσο στο Σπαθοβούνι όσο και στη Νεστάνη, τα e-pass περνάνε από ειδική λωρίδα δίπλα σε αυτή του teo-pass. Ενοείται φυσικά οτι όσοι (όπως εγώ) έχουν μονάδες σε παλιό TEO-pass μπορούν να τις ξοδέψουν σε διελεύσεις από την Εθνική Οδό και μετά να χρησιμοποιήσουν το μικράκι e-pass.

Επιτέλους λοιπόν, έγινε αυτό για το οποίο παρακάλαγε τόσος κόσμος και για το οποίο όλοι απορούσαμε πως και δεν είχε γίνει τόσο καιρό. Τα δύο μηχανάκια ενοποιούνται προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί στην αγορά, στην ανανέωση μονάδων, σε όλα. Όταν μάλιστα μπουν στο πρόγραμμα ενοποίησης και διόδια σημαντικά για την έξοδο των Αθηναίων (Ελευσίνα κλπ) τότε όλα θα είναι σούπερ. Και φυσικά θα ξηλωθούν και τα θηριώθη “μηχανάκια” που κοσμούν τα παρ-μπριζ μας..

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο επίσημο site της Αττικής Οδού.

Υ.Γ. Ενοείται φυσικά οτι ο υπάλληλος για τα TEO PASS απουσίζε. “Στομαχικές διαταραχές” ήταν η επίσημη εκδοχή που μου έδωσαν οι συναδέλφισές του της Α.Ο. Αν θέλουμε τον πιστεύουμε…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s