Μια μαγκούρα για τις Μαγγίρα

Posted: May 26, 2008 in Γεvικά
Tags: , , ,

To Σάββατο το βράδυ έκατσα -όπως όλος ο κόσμος- να δω τη Eurovision. Δεν σκοπεύω να αγγίξω το θέμα του ποιό τραγούδι μου άρεσε περισσότερο ή αν το Ρώσσικο τραγούδι άξιζε να πάρει την πρωτιά. Ο λόγος αυτού του κειμένου είναι άλλος.

Οι αδελφές Μαγγίρα που είχαν την ευθύνη της παρουσίασης του προγράμματος, ήταν πραγματικά απογοητευτικές. Και να πω οτι το πρόβλημα περιορίστηκε μόνο στο οτι δεν είχαν κάνει προπόνηση τα ονόματα των καλλιτεχνών και των τραγουδιών, να πω “πάει στα κομμάτια”. Οι παρουσιάστριες χλεύασαν με ειρωνικά γελάκια και σχόλια κάθε χώρα που δεν μας έδινε βαθμό άνω του επτά. Έκαναν λες και είδαν τη χαρά στα σκέλια τους όταν η Κύπρος ή η Αλβανία μας έδωσε το δωδεκάρι αλλά ειρωνεύονταν κάθε όποτε κάποια Ρώσσικη δημοκρατία ψήφιζε το Ρώσσικο τραγούδι.

Είναι γνωστό σε όλους οτι ο θεσμός της Eurovision είναι πλέον θεσμός στον οποίο διαγωνίζονται όχι τραγούδια-συνθέσεις άντε και χωρογραφίες αλλά φιλίες λαών, δημόσιες σχέσεις και γειτονίες. Ωστόσο δεν νομίζω οτι καμία κυρία Μαγγίρα έχει το δικαίωμα να χλευάζει με αυτό τον θλιβερό τρόπο κάτι για το οποίο λίγα λεπτά πριν πανηγύριζε. Μην μας περνάς για ζώα κυράτσα μου, έχουμε και νοημοσύνη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s