Θέλετε να πουλήσετε συνδέσεις αλλά μη λέτε ψέματα

Posted: August 30, 2008 in Τεχνoλογία
Tags: , , ,

Την Τετάρτη που μας πέρασε παρείγγειλα από το Vodafone Shop στο Mall ένα iPhone 3G ΧΩΡΙΣ σύνδεση (έχω το ίδιο νούμερο από το 1993 και δεν σκοπεύω να αλλάξω). Εχθές με ειδοποίησαν οτι η συσκευή είχε έρθει και να πέρναγα να την πάρω. Αφού ενημέρωσα σχετικά τον υπάλληλο που μου έθεσε το κλασσικό “Γειά σας, εξυπηρετήστε;” εκτυλίχθηκε η εξής σκηνή: (όπου Υ ο υπάλληλος, και όπου Ε εγώ)

Υ: Σύνδεση δεν θα πάρετε;

Ε: Όχι. Έχω ήδη συμβόλαιο στην Cosmote

Y: Γνωρίζετε οτι η συσκευή σας εφ΄όσον δεν πάρετε ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ προγράμματα ομιλίας-sms-data, θα δουλεύει ΜΟΝΟ για κλήσεις και sms και δεν θα μπορεί να συνδέεται στο internet και το AppStore της Apple;

E: Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Μιά χαρά θα δουλεύει. Το έχω τσεκάρει

Υ: Μα…μας έχουν ενημερώσει οτι η συσκευή δουλεύει μόνο…

Ε: Mιά χαρά θα δουλεύει, πιστέψτε με. Το έχω ψάξει το θέμα. Και δεν μιλάμε για ξεκλείδωτες, jailbroken συσκευές. Μιλάμε για αυτή τη συσκευή, ΜΟΛΙΣ τη βγάλω από το κουτί. ΚΑΘΑΡΗ

Y: Μα ήρθε εδώ άνθρωπος και μας είπε, και μας έδειξε οτι δεν δουλεύει

E: Εγώ τη θέλω

Y: Όπως θέλετε. (και την παρατάει στο ταμείο χωρίς ΚΑΝ να πει ένα “σας ευχαριστούμε” που είθισται να λέγεται από ευγενείς ανθρώπους)

Η όλη ιστορία φυσικά γίνεται για να πουλήσουν συνδέσεις αφού από τη σκέτη συσκευή το κέρδος τους δεν ξεπερνάει τα 10 ευρώ στα 16Gb. ΟΚ αλλά δεν μπορούν να λένε ψέματα στον κοσμάκη προσπαθώντας να τον εξαπατήσουν. Η συσκευή μιά χαρά δουλεύει (δείτε τη φωτό που αν και κακή, δείχνει το AppStore και το σηματάκι 3G δίπλα στην ονομασία του παρόχου μου Cosmote) και ΧΩΡΙΣ να έχει ξεκλειδωθεί ή υποστεί άλλου τέτοιου είδους διαδικασίες. Απλά προφανώς οι της Vodafone φοβούμενοι μήπως δεν πουλάνε τόσες συνδέσεις όσες έχουν θέσει στα marketing plans τους, αποφάσισαν να εξαπατούν τον κοσμάκη λέγοντας πως αν το υποψήφιο κορόϊδο εεε πελάτης δεν αγοράσει σύνδεση, η συσκευή δεν θα δουλεύει σωστά. Και δυστυχώς υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που τους ακούει και τους πιστεύει. Τους πιστεύει αφού και δεν ξέρει αλλά και δεν γνωρίζει οτι λίγο αν ψάξει θα πάρει όλες τις απαντήσεις που χρειάζονται.

Συνοψίζοντας λοιπόν, παρά τις αστείες προσπάθειες ενός κακά εκπαιδευμένου προσωπικού (υποθέτω οτι σε όλα τα VF shops το ίδιο παραμύθι θα λένε), το iPhone 3G δουλεύει ΜΙΑ ΧΑΡΑ με κάρτα SIM οποιουδήποτε παρόχου. Τόσο για τις υπηρεσίες φωνής (τηλέφωνο-SMS) όσο και για τις υπηρεσίες δεδομένων (πλοήγηση, emails κλπ) αρκεί φυσικά να τις έχετε ενεργοποιήσει στο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας που ο καθένας σας διαθέτει. Το αν τα 569 ευρώ που κοστίζει σκέτη η συσκευή είναι ακριβά, άπτεται το καθενός ξεχωριστά να το κρίνει με βάση το πορτοφόλι και τις ανάγκες του. Να ξέρετε πάντως οτι στα VF shops απλά προσπαθούν να σας πουλήσουν ΚΑΙ σύνδεση.

Advertisements
Comments
 1. niki says:

  κοντολογίς, άστα να πάνε και σ’αυτόν τον χώρο, αλλά και γιατί όχι;
  στα δικά μας:
  άπτεται το καθενός ξεχωριστά να το κρίνει ….
  το σωστό: είναι στην ευχέρεια του καθενός ξεχωριστά να το κρίνει….
  επιφυλάσσομαι να σου εξηγήσω δια ζώσης πως συντάσσεται το “άπτεται”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s