Επιτέλους φτιάχνεται το τούνελ στο Αρτεμίσιο

Posted: September 2, 2008 in Δημόσιo, Κoινωνία
Tags: , , , , ,

Εδώ και τόσο καιρό που πηγαινοερχόμαστε στη Νυμφασία, αυτό που πάντα χαιρόμαστε είναι η οδήγηση. Ο δρόμος είναι εξαιρετικός και σε ποσοστό 99% απολύτως ασφαλής. Το μοναδικό σημείο που είχε θέμα ήταν το τούνελ του Αρτεμισίου. Για όσους δεν ξέρουν, όταν πρωτοάνοιξε το τούνελ και ενώ θα έπρεπε να έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, είχε μία!! Ο λόγος; Οτι τελείωσαν τα λεφτά (χμμμ διατηρώ επιφυλάξεις εδώ), και έτσι η κατασκευάστρια εταιρεία παρέδωσε το έργο με μία μόνο σήραγγα. Από την οποία γίνονταν η διέλευση τόσο προς όσο και από την Τρίπολη. Κάτι που είναι εξωφρενικά επικίνδυνο αφού ο φωτισμός είναι επιεικώς κακός, στα άκρα του τούνελ πιάνει εύκολα πάγος μετά το Νοέμβριο και το να σου ξεφύγει ελάχιστα το τιμόνι και να βρεθείς μισό μέτρο πιο αριστερά δεν είναι και κάτι το δύσκολο. Άσε δε που -σύμφωνα με κάτοικο της Νυμφασίας- υπάρχουν ακόμα και προσπεράσεις μέσα στο τούνελ, ακόμα και από ΚΤΕΛ της γραμμής. Η πρόκληση ατυχήματος λοιπόν όπως καταλαβαίνει κανείς είναι αρκετά εύκολη.

Στην τελευταία μου επίσκεψη στη Νυμφασία και περνώντας από το τούνελ, είδα έναν οργασμό από μηχανήματα και εργάτες στην περιοχή του Αρτεμισίου. Συζητώντας παράλληλα με ανθρώπους από τη Νυμφασία μου είπαν οτι πολύ σύντομα θα παραδωθεί και το άλλο μισό της σήραγγας και έτσι η διέλευση θα γίνεται κανονικά. Επίσης κατασκευάζεται και ένα δεύτερο τούνελ λίγο πιο πριν (όπως ερχόμαστε από Αθήνα προς Τριπολη), το οποίο και θα κόψει 2-3 χιλιόμετρα διαδρομής αλλά -το κυριότερο- θα περιορίσει τις τελευταίες στροφές της Εθνικής πριν το κυρίως τούνελ στο Αρτεμίσιο. Αυτό το δεύτερο τούνελ μάλιστα απ’ ότι πληροφορήθηκα, ήταν να είναι και αυτό στο αρχικό έργο μαζί με το κυρίως τούνελ, αλλά -είπαμε- τέλείωσαν τα λεφτά.

Έστω και μετά από τόσα χρόνια πάντως και με τόση καθυστέρηση, δεν μπορώ παρά να καλοσορίσω την ολοκλήρωση του έργου. Δεν ξέρω πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα δωθεί στην κυκλοφορία αλλά είναι Χρήσιμο όσο τίποτα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s