Αυτή την -αεροπορική- εταιρεία ποιός θα την πάρει;

Posted: September 8, 2008 in Κoινωνία, Πoλιτική
Tags: , , , ,

Διαβάζω στο In.gr οτι η κυβέρνηση ξεκινάει τη διαδικασία πλήρους ιδιοτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το άρθρο περιγράφει τι θα γίνει με το όνομα και το σήμα και τι θα προβλέπεται για τους εργαζόμενους (εθελουσία έξοδος ή μετατάξεις σε άλλες ΔΕΚΟ). Αυτό που μου λείπει όμως -και προφανώς λείπει και από την κυβερνηση- είναι το ποιός θα την πάρει την Ολυμπιακή. Ποιός θα είναι το αφεντικό. Το μόνο που αναφέρει το άρθρο είναι ένα λιτό και ξερό “Ενδιαφέρον για τη νέα ΟΑ έχουν εκδηλώσει αρκετοί επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση του Κατάρ”, γεγονός που με βάζει σε σκέψεις.

Ποιοί είναι αυτοί οι επενδυτές; Αφού υπάρχουν γιατί δεν ονοματίζονται; Θα βρεθεί σοβαρός και αξιόπιστος αγοραστής (όχι οτι η κυβέρνηση του Κατάρ δεν είναι αλλά κάποτε είχαν ακουστεί άλλα ονόματα αγοραστών); Θα μπορέσει η Ελληνική κυβέρνηση να πάρει κάποιο σοβαρό τίμημα ή θα την ξεπουλήσει για ψίχουλα και χωρίς να δημιουργήσει άλλο ένα σκάνδαλο; Έχουν καθοριστεί τίμημα και όροι αγοραπωλησίας προκειμένου οι “αρκετοί επενδυτές” να υποβάλουν προτάσεις; Πράγματι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές ή είναι άλλο ένα επικοινωνιακό τρυκ της κυβέρνησης προκειμένου να δείξει οτι κάτι κάνει;

Δεν ξέρω που θα καταλήξει η υπόθεση. Μακάρι όμως να κλείσει θετικά για την ΟΑ γιατί απ’ όσο καταλαβαίνω η εταιρεία δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Ομοίως όμως δεν αντέχει άλλες τέτοιες καθυστερήσεις και το Ελληνικό κράτος. Το κόστος συντήρισης μίας τέτοιας “αρρωστημένης” εταιρείας είναι τεράστιο, και δεν είναι καιρός για έξοδα και σπατάλες. Ας βρουν λοιπόν κάποιον ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ αγοραστή και ας τη δώσουν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s