Αττική Οδός: Μήπως κάποιος μας…δουλεύει;

Posted: October 28, 2008 in Άσφαλτος, Κoινωνία
Tags: , , , ,

Την Παρασκευή το απόγευμα γυρίζοντας από Βουδαπέστη ξεκίνησα κατευθείαν για Νυμφασία. Είχα το αμάξι στο Ελ. Βενιζέλος και έτσι οδήγησα κατευθείαν για το βουνό χωρίς να περάσω από το σπίτι.

Λόγω του εξαιρετικού καιρού αλλά κυρίως του οτι η Δευτέρα (27/10) δώθηκε σε πολύ κόσμο ως αργία, η κίνηση ήταν αυξημένη σε όλη τη διαδρομή. Και στην Εθνική Οδό αλλά και στην Αττική Οδό. Ειδικά όμως στην Αττική Οδό το πρόβλημα ήταν τεράστιο. Και φυσικά η αιτία ήταν η γνωστή “κακοτεχνία” στη διασταύρωση με την Εθνική Αθηνών-Λαμίας. Εκεί όπου οι τρείς λωρίδες της Α.Ο γίνονται ξανικά μία προς της Λαμία, με αποτέλεσμα να πήζει το σύμπαν ακόμα και σε συμβατικές εργάσιμες μέρες. Πόσο μάλλον σε Παρασκευές εξόδων τετραημέρου.

Την επίμαχη Παρασκευή λοιπόν το μποτιλιάρισμα γύρω τις 17.00 είχε φτάσει σχεδόν μέχρι την έξοδο της Α.Ο προς τη Μαραθώνος, δηλαδή απόσταση πάνω από 10 χιλιόμετρα!!! Και φυσικά μετά την επίμαχη διαστεύρωση, τα πάντα συνέχισαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Δεν μπορώ να δεχθώ ως δικαιολογία οτι δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο ώστε να προστεθεί άλλη μία λωρίδα στην έξοδο προς Λαμία. Εν έτοι 2008 (ή όποτε κατασκευάστηκε η επίμαχη διασταύρωση), τα πάντα γίνονται. Αρκεί βέβαια τα χρήματα να ξοδεύονται για το σκοπό αυτό και να μην μένουν μέσα σε τσέπες μεγαλοκατασκευαστών-εκδοτών και κολλητών. Είναι δεδομένο το γιατί δεν φτιάχτηκε η έξοδος όπως θα όφειλε να φτιαχτεί. Για τον ιδιο λόγο που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε η σύραγγα στο Αρτεμήσιο ή η έξοδος προς της Κορίνθου-Τριπόλεως είναι στο ρεύμα ταχείας κυκλοφορίας αντί για τα δεξιά όπως σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Για τον ίδιο λόγο που η Κορίνθου-Πατρών είναι καρμανιόλα ή που οι λακούβες στο Εθνικό δίκτυο είναι πιο πολλές από τα πάρκινγκ. Και βέβαια πλέον στην Αττική Οδό δεν μπορεί να γίνει κάτι. Ότι έγινε έγινε. Οπότε απλά σχολιάζουε τα κακώς κείμενα και το οτι -για μία ακόμα φορά- κάποιοι μας δουλεύουν….

Advertisements
Comments
 1. Αυριανιστής says:

  Πού το ξέθαψα αυτό, θα μου πεις…

  Όχι για να καταγγείλω κάτι σχετικά με την εθνική ή την Αττική Οδό, αλλά για να περιγράψω εδώ (επειδή δεν υπάρχει κάποιο πιο σχετικό θέμα) μια νέα ΓΥΦΤΙΑ των ελληναράδων την οποία διαπίστωσα.

  Λοιπόν, από τότε που το e-pass της Αττικής Οδού άρχισε να γίνεται δεκτό και στα διόδια της Ολυμπίας Οδού και του Αυτοκινητοδρόμου Μορέας, η νέα ελληνιά είναι η εξής: ο τζαμπατζής, καθώς πλησιάζει στα διόδια, κοζάρει ένα αυτοκίνητο που ετοιμάζεται να μπει στη λωρίδα του e-pass. Την τελευταία στιγμή λοιπόν μπαίνει μπροστά του, χώνεται στο διάδρομο, αλλά αμέσως πριν τη μπάρα σταματάει. Ο κάτοχος του e-pass, που ακολουθεί, ενεργοποιεί τη μπάρα, αλλά προλαβαίνει και περνάει μόνο ο τζαμπατζής! Για να περάσει ο νομοταγής, πρέπει να κάνει όπισθεν, να ξαναενεργοποιήσει τον αισθητήρα και φυσικά να χρεωθεί…

  Προσπάθησαν να μου το κάνουν κι εμένα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι ελιγμοί δεξιά-αριστερά που έκανε δίπλα μου ο τζαμπατζής με έβαλαν σε υποψία. Μείωσα λοιπόν πολύ την ταχύτητα και όταν τον είδα να πηγαίνει τελευταία στιγμή να μπει μπροστά μου, έκοψα ελαφρά αριστερά. Αμέσως ο τζαμπατζής πήγε και… σταμάτησε κολλητά στην αρχή της δεξιάς πλευράς του τσιμεντένιου διαδρόμου! Εγώ με τη σειρά μου σταμάτησα μπροστά στην αριστερή πλευρά, κοιτάζοντάς τον επίμονα. Φαινόταν πόσο είχε σκυλιάσει που δεν του βγήκε η απατεωνιά. Και αφού πέρασαν πρώτα άλλα 2 αυτοκίνητα, ξαναμπήκα κι εγώ κι έφυγα. Από τον καθρέφτη τον είδα να εξακολουθεί να περιμένει ακίνητος εκεί, προφανώς για το επόμενο “θύμα” που δεν θα υποψιαστεί τι θα γίνει.

  Όλα αυτά βέβαια, μπορούν να τα κάνουν μόνο στα διόδια της Ελευσίνας και του Σπαθοβουνίου (και αντίστροφα στη Νεστάνη και τον Ισθμό), που είναι ακόμα προς το παρόν ξέφραγο αμπέλι. Στην Αττική Οδό δεν τολμούν γιατί υπάρχουν κάμερες…

 2. Αυριανιστής says:

  Κουφό σας φαίνεται, ε; Για να καταλάβετε πόσο ΚΑΡΑΓΥΦΤΟΙ είναι ορισμένοι “συμπολίτες” μας και σε τι σημείο φτάνουν με τη γενικευμένη ατιμωρησία και την απουσία αστυνόμευσης…

 3. nefstathiadis says:

  Αν είναι δυνατόν.. Όλα αυτά για να γλυτώσει ένα πέρασμα διοδίων κάποιος; Πόσο γύφτος μπορεί να γίνει ο Έλληνας; Πολύ, απ’ οτι φαίνεται…

 4. Αυριανιστής says:

  Κι όμως. Και φαντάσου ότι με τα λεφτά που θα γλιτώσει από τα διόδια (ΚΛΕΒΟΝΤΑΣ κάποιον άλλον) θα πάει την άλλη μέρα να πουλήσει μούρη πίνοντας αραχτός το moccacino των 6 ευρώ στην πανάκριβη μουράτη καφετέρια της περιοχής του.

  Ε, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζεται λέω εγώ…

 5. Αυριανιστής says:

  Πήγαν να μου το ξανακάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο, στα διόδια της Ελευσίνας. Ανεπιτυχώς πάλι. Και μάλιστα ο “μάγκας” που το προσπάθησε οδηγούσε ένα καινούργιο smart fortwo, δηλαδή δεν θα μπορούσε να τον κατατάξει κάποιος και στις… εισοδηματικά αδύναμες ομάδες.

  Πολλή γυφτιά κυκλοφορεί εκεί έξω τελικά…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s