Απλά A-maze-ing!!

Posted: November 14, 2008 in Περί γαστρονομίας
Tags: , , , , , , ,

maze

Όντας στο Λονδίνο αυτές τις μέρες,κανόνισα μερικά δείπνα σε κάποια από τα αγαηπμένα μου εστιατόρια. Ένα από αυτά και το Maze, το οποίο ανήκει στην αλυσίδα εστιατορίων του -επιχειρηματία πλέον- Gordon Ramsay. Tο Maze το είχα επισκευθεί τα Χριστούγεννα και οφείλω να ομολογήσω οτι είχα εντυπωσιαστεί. Είχα μάλιστα τολμήσει να πω οτι είναι ένα από τα 2-3 καλύτερα του Λονδίνου.

Φέτος λοιπόν επιβεβαιώθηκαν απόλυτα τα όσα είχα διατυπώσει πέρυσι. Διότι πραγματικά το Maze ήταν AMAZ(E)ING!! Ένα εξαιρετικό δείπνο με τα πιάτα να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, σε έναν εξαιρετικό χώρο (που μάλιστα ήταν full house και έτσι η ατμόσφαιρα ήταν ακόμα πιο…έντονη) και με το σέρβις να δίνει ρεσιτάλ. Πάνω από 80 κουβέρ και δεν μας έλειψε το παραμικρό. Μοναδικά ψεγάδια μία μικρή καθυστέρηση στο δεύτερο κυρίως πιάτο που μάλλον προέκυψε από κακό συντονονισμό της κουζίνας, και το γεγονός οτι ο φωτισμός στο χώρο που καθόμασταν ήταν αρκετά χαμηλός που κατά στιγμές δεν έβλεπες τι έτρωγες. Δεν ήταν απαραίτητο όμως αφού αυτά που τράγαμε ήταν τόσο νόστιμα που αρκούσε μόνο η γεύση…

Η κάρτα του Maze είναι φτιαγμένη σε λογική μικρών μερίδων (τόσο τα πρώτα όσο και τα κυρίως) από τις οποίες ο πελάτης είθισται να επιλέγει δύο πρώτα και δύο κύρια. Παράλληλα υπήρχε και ένα μενού με 6+1 πιάτα, το οποίο όμως δεν προτιμήσαμε αφού περιοριστήκαμε στη λογική του α-λα καρτ. Από το τραπέζι μας λοιπόν παρέλασαν:

  • Mία εξαιρετικά δροσερή και φρεσκότατη crab salad με αβοκάντο και σορμπέ από bloody mary
  • Ένα εξ’ ίσου δροσιστικό πιάτο με καβούρι, μαγιονέζα και λίγο χαβιάρι
  • Ψητά χτένια με πουρέ από κουνουπίδι και ελαφριά σως από ξύδι (το απόλυτο πιάτο. Ίσως το καλύτερο της βραδυάς)
  • Ορτύκι με μαριναρισμένο φουά γκρα, σταφίδες και πουρέ με σαφράν (ζουμερότατο και ιδιαιτέρως νόστιμο.)
  • Mία εξαιρετική τσιπούρα περασμένη από τηγάνι και σερβιρισμένη μαζί με λίγο ζωμό
  • Ψητό αρνί  με πουρέ από χειμωνιάτικα λαχανικά, κουνουπίδι και μαζί με την παραδοσιακή Shepard’s pie

To γεύμα μας συνόδεψε ένα εξαιρετικό Sauvignon του οίκου Neudorff από τη Νέα Ζηλανδία (από την πλουσιότατη -οφείλω να ομολογήσω- κάρτα), ενώ είχαμε ξεκινήσει με δύο εξαιρετικά cocktail (με βάση το τζιν) περιμένοντας να ετοιμαστεί το τραπέζι μας. Και όπως είπα και πιο πριν, παρά το full house της βραδιάς, δεν μας έλειψε ούτε κρασί ούτε νερό.

Executive σεφ στο Maze είναι ο Jason Atherton, στον οποίον από μέρους μου αξίζουν πολλά συγχαριτήρια. Δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω το βιογραφικό του (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ), απλά -και επειδή στο site δεν αναφέρεται- να πω οτι το Maze έχει ψηφιστεί ως εστιατόριο της χρονιάς 2008 από αρκετούς Βρετανικούς οδηγούς γαστρονομίας. Μάλλον λέει πολλά αυτό.

Η διεύθυνση του Maze είναι:

10 – 13 Grosvenor Square, London W1K 6JP

Το τηλέφωνο είναι το +44 (0)207 107 0000 ενώ υπολογίστε περίπου 2 εβδομάδες πριν για κράτηση για δείπνο.

Advertisements
Comments
  1. niki says:

    πολύ καλό, νασούλ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s