Και όμως, ορισμένες φορές η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της

Posted: December 2, 2008 in Άσφαλτος, Δημόσιo, Κoινωνία
Tags: , , , , , ,

Σε αυτό το blog με έχετε συνηθίσει να καυτηριάζω και να σχολιάζω τα κακώς κείμενα της Αθήνας και -πολύ περισσότερο- της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ευρύτερου κρατικού μηχανισμού και του πως χειρίζονται καταστάσεις και διαχειρίζονται κρίσεις και προβλήματα. Και όμως, αυτή τη φορά δεν θα γράψω για να κράψω. Ούτε για να διαμαρτυρηθώ ή να φωνάξω και να γκρινιάξω. Θα γράψω για να επικροτήσω τη στάση της Ελληνικής Αστυνομίας σε ένα περιστατικό το οποίο μου διηγήθηκε η γυναίκα μου.

Γυρίζοντας σπίτι γύρω στις 8μμ σήμερα, είδα στο δρόμο μία αναστάτωση και ένα μίνι μποτιλιάρισμα. Στο βάθος της Βουτσινά είδα ένα περιπολικό να στρίβει αριστερά προς την Κύπρου να να χάνεται από το πλάνο μου, ενώ την ίδια ώρα ένα Mini Cooper με γυναίκα οδηγό έκανε μανούβρα στο δρόμο και ουσιαστικά επιχειρούσε αναστροφή. Δεν πολυέδωσα σημασία αλλά λίγα λεπτά αργότερα η γυναίκα μου με άφησε άφωνο:

-οι μπάτσοι έκοψαν κλήση στο Mini για ανάποδη οδήγηση

-εεεε; (εδώ προσπαθώ να συνειδητοποιήσω το τι ακριβώς είχα μόλις ακούσει)

-οι μπάτσοι έκοψαν κλήση στο Mini για ανάποδη οδήγηση

Τι είχε συμβεί; Πολύ απλά το περιπολικό βρέθηκε στη Βουτσινά για υπόθεση άσχετη με το περιστατικό. Ωστόσο πέτυχαν την παραβάτη και την “παρασημοφόρησαν”. Και ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ έκαναν αφού η οδηγός εκινείτω ανάποδα σε μονόδρομο. Η οδός Βουτσινά ξεκινάει περίπου από το Νομισματοκοπείο (με το όνομα Χίου στην αρχή) και τερματίζει στην οδό Κύπρου κοντά στο Πεντάγωνο. Κινείται παράλληλα με τη Μεσογείων και μόνο με κατεύθυνση προς Αθήνα. Σε κανένα της σημείο δεν έχει είτε κίνηση προς Χολαργό είτε κίνηση δύο ρευμάτων. Ωστόσο στο μικρό κομμάτι της Βουτσινά που ανήκει στο δήμο Παπάγου, η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οδηγάρες με πρόσχημα οτι δεν είδαν το απαγορευτικό (δύο παρακαλώ και σε εμφανείς θέσεις) ή απλά αδιαφορώντας για αυτό, ανεβαίνουν ανάποδα το δρόμο, κατά δεκάδες κάθε μέρα. Στο συγκεκριμένο δρόμο το να σου τύχει ανάποδα κινούμενο όχημα δεν είναι κάτι δύσκολο.

Έτσι μετά το σημερινό σκηνικό και το παράσημο προς το Mini, το μόνο που μπροώ να πω είναι ένα μπράβο στην ΕΛ.ΑΣ. Όχι επειδή με την κίνησή της αυτή θα αποτρέψει άλλους οδηγούς από το να παρανομήσουν. Αλλά επειδή έστω και σε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό εφάρμοσε το νόμο. Μπράβο και  πάλι μπράβο.

Update: Κλειδώνω τη δυνατότητα αποστολής περεταίρω σχολίων, αφού η αστυνομία αποδείχθηκε -τελικά- μπάτσοι… Σε λίγο θα διαβάσετε τι ακριβώς έγινε

Advertisements
Comments
 1. Αυριανιστής says:

  Από τη στιγμή που η οδηγός βρέθηκε μπροστά τους ανάποδα στο μονόδρομο, δεν είχαν κι άλλη επιλογή. Άλλωστε δεν είναι απίθανο μη μπορούσαν να… περάσουν (αν ο δρόμος είναι στενός και δεν χωράει να διασταυρωθούν δύο αυτοκίνητα). Και επειδή θα έχαναν εντελώς το όποιο κύρος τούς έχει απομείνει αν απλώς την ανάγκαζαν να γυρίσει πίσω χωρίς άλλες συνέπειες, ήταν… μονόδρομος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) γι’ αυτούς το να της κόψουν και κλήση.

  Ωστόσο, στη μπανανία που ζούμε, ακόμα και το αυτονόητο καθήκον έφτασε να θεωρείται επαινετέο, γιατί τις περισσότερες φορές οι αστυνομικοί βαριούνται και απλώς δηλώνουν “αναρμοδιότητα”. Μου έχει τύχει αρκετές φορές να γίνονται οδικές παραβάσεις μπροστά στα μάτια αστυνομικών που στέκονται παράμερα και όταν τους ρωτάω “γιατί δεν τους γράφεις;” να μου απαντάνε “δεν έχω αρμοδιότητα, δεν είμαι τροχαίος”.

 2. Αυριανιστής says:

  Να τονίσω όμως εδώ και την ευθύνη των δήμων για εντελώς αλλοπρόσαλλες μονοδρομήσεις μερικές φορές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τοπικά μικροσυμφέροντα. Στο Χαλάνδρι μού έρχονται εύκολα στο μυαλό δύο περιπτώσεις, που μάλιστα δεν απέχουν πάνω από 1300 μέτρα μεταξύ τους. Αντιδρομήθηκαν τμήματα 30 και 80 μέτρων (!) αντίστοιχα, ενώ πριν και μετά από αυτά η πορεία συνεχίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

  Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα , η μονοδρόμηση έγινε επειδή στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου ήταν το σπίτι ενός αντιδημάρχου. Αναγκάζονται λοιπόν οι οδηγοί να κάνουν παράκαμψη τουλάχιστον δεκαπλάσια (800 μέτρα παράκαμψη για 80 μέτρα δρόμου) επειδή ο “κύριος” δεν ήθελε να τον ενοχλεί η κίνηση!

  Φταίω λοιπόν μετά που λέω ότι πρέπει να καταργηθούν τα καρκινώματα της διαφθοράς που λέγονται δήμοι;

 3. nefstathiadis says:

  Τελικά τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Κλειδώνω αυτό το τόπικ και θα δεις σε λίγο πρως πραγματικά είχε η κατάσταση. Και -πίστεψέ με- θα πέσεις κάτω από τα γέλια…