Μπακουριές σε αυτοκίνητα

Posted: December 15, 2008 in Άσφαλτος, Κoινωνία
Tags: , , , ,

orthodoxia

Σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο γραφείο, πέτυχα σε ένα φανάρι στο Χαλάνδρι το εικονιζόμενο καραγκιοζιλίκι. Και φυσικά δεν με χαλάει το γεγονός οτι ο οδηγός του οχήματος μας γνωστοποιεί οτι πιστεύει. Δικαίωμά του και δεν τον κατακρίνω για αυτό. Ούτε πρόκειται να ασχοληθώ με το αν μόνο στην ορθοδοξία υπάρχει Θεός ή αν μπορεί να τον βρει κανείς και στην Εβραϊκή θρησκεία ή το Κοράνι.Όσοι με ξέρετε, ξέρετε και τις απόψεις μου σε οτι αφορά το θέμα θρησκεία, το οποίο και δεν είναι της παρούσης.

Με χαλάει αισθητικά όμως το να βλέπω αυτή την εικόνα σε αυτοκίνητα. Όπως με χαλάνε και αυτοκόλητα λογικής “μαμπά μην τρέχεις” σε νταλίκες, ταξί αλλά και Ι.Χ. Όπως με χαλάει το να βλέπω Γιούγκο ή λοιπές άλλες “πορδές’ της ασφάλτου με εξατμίσεις που γλύφουν την άσφαλτο και προκαλούν ένα κάρο θόρυβο (και χωρίς ουσία συνήθως από πλευράς επιδόσεων). Με χαλάει επίσης η προκλητικά δυνατή μουσική από τα 25 ηχεία και τα 5 σαμπ γούφερ διερχομένων οχημάτων που κάνουν τα τζάμια να τρίζουν.

Τα αυτοκίνητα είναι μέσα μετακίνησης και διευκόλυνσης της καθημερινότητάς μας. Δεν αποτελούν (ή δεν θα έπρεπε να αποτελούν) τρόπο προβολής του ποιοί είμαστε, τι πορτοφόλι έχουμε, ή τι μουσική ακούμε. Να πω οτι αυτά τα κάνει κανα δεκαοχτάχρονο που μόλις πήρε το δίπλωμα και προσπαθεί να ρίξει το γκομενάκι, να το καταλάβω. Όλοι μας λίγο πολύ σε αυτή την ηλικία έχουμε κάνει κάτι αντίστοιχο. Δυστυχώς όμως τις μπακουριές και τις κακογουστιές αυτές τις κάνουν άνθρωποι που θα έπρεπε να έχουν ξεφύγει από τη νοοτροπία του δεκαοχτάχρονου…

Advertisements
Comments
  1. Αυριανιστής says:

    Το “ΑΝΕΧΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΚΕΣΗ”, το έχεις δει; (Για να θυμηθώ μόνον ένα από όσα έχω δει…)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s