Ελπίζω να μην μείνει ατιμώρητος ο ασυνείδητος Ελληνάρας

Posted: January 23, 2009 in Άσφαλτος, Κoινωνία
Tags: , , , , , ,

liosion

Διάβασα πριν λίγο στην Καθημερινή πως μία γιαγιά και η πεντάχρονη εγγονή της παρασύρθηκαν σήμερα το πρωί από αυτοκίνητο στη Λιοσίων και εξέπνευσαν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως τα θύματα παρασύρθηκαν από ένα μικρό φορτηγάκι τη στιγμή που αναγκάστηκαν να βαδίσουν στο δρόμο. Και αναγκάστηκαν να το κάνουν αυτό επειδή -σύμφωνα με το δημοσίευμα- στο πεζοδρόμιο, ήταν παρκαρισμένο ένα ΙΧ αυτοκίνητο και δεν μπορούσαν να περάσουν!!!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κ. αναζητείται ο Ελληνάρας που είχε κλείσει το πεζοδρόμιο με την “κούρσα” του αναγκάζοντας γιαγιά και εγγονή να βαδίσουν στο δρόμο. Και μακάρι να τον τσακώσουν γρήγορα. Και να μην του αποδώσουν απλά και μόνο κατάληψη πεζοδρομίου. Μακάρι να του αποδώσουν συμμετοχή και ευθύνη σε ανθρωποκτονία εξ’ αμελίας. Διότι όταν ο Ελληνάρας έκλεισε το πεζοδρόμιο, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να βολέψει το αμάξι του και χέστηκε για τους άλλους. Να όμως που εξ’ αιτίας του παρκαρισμένου του οχήματος, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους επειδή αναγκάστηκαν να βαδίσουν στο δρόμο.

Ελπίζω αυτό το ρεπορτάζ να προβληματίσει έστω και λιγάκι όλους τους ασυνείδητους οδηγούς αυτοκινήτων. Πως τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και δεν αποτελούν εναλλακτικά σημεία παρκαρίσματος των αυτοκινήτων μας. Τα αυτοκίνητα στους δρόμους ή τα γκαράζ και οι πεζοί με ασφάλεια στα πεζοδρόμια. Γιατί ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος είναι τεράστιος…

Advertisements
Comments
 1. Alex says:

  Επειδή πρέπει το κοινωνικό σύνολο να περιθωριοποιεί τέτοιους ανθρώπους

  http://www.streetpanthers.gr/

  και συγκεκριμένα – http://www.streetpanthers.gr/publications_presentation.htm

 2. Αυριανιστής says:

  Όταν κάποτε έγραψα εδώ για ενεργό νομότυπη αυτοδικία, κάποιοι “easy riders” πέσανε πάνω μου να με φάνε. Τώρα λοιπόν, τι έχουν να πουν όλοι αυτοί;

  ΕΝΕΡΓΟΣ ΝΟΜΟΤΥΠΗ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, φίλοι μου. Αυτή είναι η ΜΟΝΗ λύση για τέτοιους υπανθρώπους. Εύχομαι κάποιος να πάρει εκδίκηση από τον ασυνείδητο ελληναρά, “κλείνοντάς” τον σε κάποια στροφή (την οποία αυτός θα παίρνει σίγουρα με υπερβολική ταχύτητα) για να τον αναγκάσει να πάει καρφωτός στην πρώτη γειτονική κολόνα (ή στο διπλανό βάραθρο, ανάλογα πού θα τον πετύχει).

  Τέτοιοι τύποι είναι ΦΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ας το πάρουμε χαμπάρι κι ας αφήσουμε τους “ευρωπαϊκούς διαφωτισμούς” κατά μέρος.

 3. […] αυτοί θα περάσουν. Θυμίζω μάλιστα οτι τον Ιανουάριο, ένα αντίστοιχο περιστατικό κατάληψης είχε αποβεί μοιραίο για  μία γιαγιά και την εγγονή της […]

 4. Κάθε μέρα, κάθε άνθρωπος που κάνει έστω και ένα μέτρο με τα πόδια αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση.
  Έχουμε δύο εναλλακτικές: να εξοργιστούμε και να αντιδράσουμε ή να προσπεράσουμε απαθείς.
  Όσοι επιλέγουν το πρώτο χάνουν την ψυχική τους ηρεμία χωρίς αποτέλεσμα, γιατί πέφτουν πάνω σε έναν τοίχο που λέγεται κράτος.
  Οι περισσότεροι επιλέγουν να διαφυλάξουν την ηρεμία τους – παραμερίζουν από το μυαλό την κατάσταση που τους ενοχλεί για να μπορέσουν να συνεχίσουν την ημέρα τους.
  Όμως ή αυτοπροστασία αυτή μας έχει γίνει συνήθεια σε τέτοιο βαθμό, που πια δε συνειδητοποιούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
  Διαφυλάττουμε την ηρεμία μας, διακινδυνεύουμε όμως καθημερινά τη σωματική μας ακεραιότητα και μόνο όταν συμβεί κάτι δραματικό αντιλαμβανόμαστε (μερικοί, όχι όλοι) το κόστος της αυτοσυντήρησης.
  Η αδιαφορία που δείχνουμε απλώς εκκολάπτει περισσότερη ασυνειδησία και αδιαφορία.
  Κι όσοι επιμένουν να μην αδιαφορούν; Απλώς σκοντάφτουν στην αδιαφορία των υπολοίπων και του ίδιου του κράτους.
  Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Καμιά ιδέα;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s