Χίλιες φορές ο Ρούντολφ παρά…ο Βαλεντίνος

Posted: February 12, 2009 in Κoινωνία
Tags: , , , , , ,

Ήμαρτον πια. Κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο η ίδια ιστορία. Κάθε χρόνο μας ζαλίζουν με ένα γελοίο έθιμο. Εμετικό θα έλεγα. Και δώσ’ του αγαπούλες, και δωωσ’ του κατακκόκινες βιτρίνες, και δώσ’ του αφιερώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Και να τα  ειδκά πάρτι για ερωτευμένους, και να τα εστιατόρια, και να οι σαμπάνιες, και να τα ειδικά Valentine’s menu. Και βέβαια τα τηλεοπτικά κανάλια να δίνουν ρεσιτάλ με τα δελτία ειδήσεων και τις μεσημεριανές εκπομπές, λες και πρόκειται για κοσμοιστορικό γεγονός. Και όλη αυτή την περίοδο οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί μιλάνε ωσάν μπουκωμένοι. Λες και έχουν ένα βερύκοκο στο στόμα. Τους ακούς και καταλαβαίνεις οτι τους έχει πιάσει ένας Valentines παροξυσμός. Από την άλλη, αν κάποιος θέλει απλά να βγει μεθαύριο Σάββατο, αμφιβάλω αν θα βρει να πάει κάπου πιο καλά. Αμφιβάλω αν θα υπάρχει διαθέσιμο τραπέζι ακόμα και σε ταβέρνες. Όταν ένα οποιοδήποτε άλλο Σάββατο, η κατάσταση θα είναι νορμάλ.

Άντε να περάσει και φέτος να ησυχάσουμε. Αν αγαπάς κάποιον ειλικρινά ή αν είσαι ερωτευμένος, δεν χρειάζεσαι βαλεντίνους, κάρτες και συγκεκριμένες ημερομηνίες για να το δείξεις. Το δείχνεις κάθε μέρα. Το δείχνεις με άλλο τρόπο. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως υπάρχει κόσμος που πιστεύει και ασχολείται με αυτό το ηλίθιο στόρι. Χίλιες φορές ο Άγιος Βασίλης και ο Ρούντολφ ο τάρανδος παρά ο Άγιος -μπλιάχ- Βαλεντίνος.

Advertisements
Comments
 1. Αυριανιστής says:

  Αυτόν τον ξενόφερτο και ξενέρωτο “άγιο” είχα βαρεθεί κι εγώ να τον τρώω στη μάπα από έφηβος. Ευτυχώς, μεγαλώνοντας και περνώντας πλέον την κρίσιμη ηλικία των… 20, σε κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα ο “άγιος” αυτός αντικαθίσταται με έναν πιο ταιριαστό, τόσο με το δόγμα μας όσο και με το ταμπεραμέντο μας: ζήτω η… Κυριακή του Ασώτου!

  Το μόνο κακό φέτος είναι ότι ο “άγιος” θα μας χαλάσει τη σαββατιάτικη έξοδο, αφού θα έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και στα εστιατόρια τα λεφούσια των… μπουμπούκων που εξακολουθούν τις ετήσιες σπονδές στον “άγιο”, σα να χτυπάνε κάρτα στην Εφορία Χαλανδρίου.

  Μάλλον θα πρέπει να κάνουμε coccooning το Σαββατόβραδο…

 2. nefstathiadis says:

  Το πρόβλημα πάντως δεν είναι τόσο στο ξενόφερτο του πράγματος αλλά στο τι αντιπροσωπευει αυτή η -και καλά- γιορτή και πόση εκμετάλευση πέφτει σε εστιατόρια, μαγαζιά κλπ. Και πως βέβαια πάρα πολύς κόσμος τρέχει σαν πρόβατα να κλείσει τραπέζι για φαγητό ΕΚΕΙΝΗ ειδικά τη μέρα. Λες και αν βγει μία μέρα συν/πλην θα αλλάξει κάτι…
  Ήμαρτον…

 3. Αυριανιστής says:

  Σχετικά με την εκμετάλλευση που αναφέρεις, δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά έχω κατά καιρούς ακούσει/διαβάσει και φήμες, σύμφωνα με τις οποίες τα εστιατόρια διατηρούν και “άλλους” τιμοκαταλόγους, τους οποίους εμφανίζουν εκείνη ειδικά τη μέρα. Με “φουσκωμένες” τιμές βέβαια…

 4. nefstathiadis says:

  ενοείται… Ειδικά “μενού” και άρα ειδικές τιμές. Μόνο για ερωτευμένους!!

 5. Αυριανιστής says:

  Μάλλον σε… ξεμωραμένους θα απευθύνονταν τέτοιες “ειδικές” τιμές…

 6. nefstathiadis says:

  Σήμερα όλα τα ανθοπωλεία στην Αθήνα είναι γεμάτα με τέτοιες μαλακιούλες

  Και η πλάκα είναι οτι πουλάνε…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s