Κιθαρίστας (ή ντράμερ);

Posted: March 24, 2009 in Γεvικά, Κoινωνία
Tags: , , ,

mavroulis_fanari

Ανεβαίνοντας εχθές το απόγευμα προς την Αττική Οδό, σταμάτησα για 1-2 περάσματα στο φανάρι έξω απ’ τα παλιά Village στο δαχτυλίδι του ΟΤΕ. Ένα από τα κλασσικά και μεγάλα φανάρια όπου στην πέφτουν διάφοροι, πολύτεκνοι, ακροβάτες, ανθοπώλες, καθαριστές, πωλητές μικροαντικειμένων. Ένας τέτοιος και ο εικονιζόμενος, ο οποίος προσπαθούσε να πουλήσει δύο…κιθάρες στους διερχόμενους οδηγούς. Και μάλιστα κατά στιγμές έπιανε τη μία στο χέρι “γρατσουνώντας” τις χορδές της και σιγοτραγουδώντας κάτι… Ολοκληρωμένο σόου δηλαδή.

Στην αρχή παραξενεύτηκα από τα προς πώληση είδη αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα πως έχω δει και χειρότερα. Έχω δει να πουλάνε Αφρικάνικα (και καλά) ξυλόγλυπτα με μορφές ζώων, σετάκι τόξο με βέλη (όχι βαλίστρα-κλασσικό α-λα Ρόμπιν Χουντ), μπλουζάκια, εργαλεία και διάφορα άλλα. Οπότε η κιθάρα κρίνεται ως μάλλον κάτι το φυσιολογικό.

Δεν επιχείρησα να του δώσω κάτι (άλλωστε δεν το συνηθίζω σε κανένα φανάρι και για κανένα λόγο), ωστόσο του ζήτησα να του βγάλω μία φωτογραφία. Όχι μόνο δεν το αρνήθηκε αλλά χαμογέλασε κιόλας!! Μετά από αυτό αναζήτησα κάποιο κέρμα στην τσέπη αλλά μάταια. Δεν βρήκα κάτι μικρότερο των 2 ευρώ… Άσε που το ενοχλητικό μπιπ του από πίσω με επανέφερε στην τάξη. Το φανάρι είχε ανάψει πράσινο και έπρεπε να φύγω…

Advertisements
Comments
  1. Αυριανιστής says:

    Εδώ έχουμε φτάσει να… μην επαρκούν τα κεντρικά φανάρια, και πάνε και σε εντελώς περιφερειακά. Για πέρνα από το φανάρι της Φραγκοκκλησιάς που κατεβαίνει προς την Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, ΚΑΘΕ μέρα (και τις Κυριακές) να δεις…

    Το θέαμα αυτό, που χρονολογείται πάρα πολλά χρόνια, με διάφορες εθνικότητες και διάφορες ηλικίες κατά καιρούς στα φανάρια και γίνεται ολοένα και συχνότερο, δεν το έχω δει σε καμία σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη. Δυστυχώς η Αθήνα έχει συνολικά υποβιβαστεί και πλέον έχει “ξεπεράσει” (σε τέτοιες εικόνες, μη νομίζουμε σε τίποτα καλό, ε;) πόλεις όπως η Σόφια και το Βουκουρέστι, ίσως και η Κωνσταντινούπολη (στην οποία όμως δεν έχω πάει για να είμαι βέβαιος). Τρέχουμε ιλιγγιωδώς προς καταστάσεις Καλκούτας, Βομβάης και Καμπούλ. Και κανείς δεν κάνει τίποτα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s