Να δω πότε θα γίνει κάτι ανάλογο στην Ελλάδα…

Posted: April 9, 2009 in Κoινωνία
Tags: , , , ,

commander-bob-quick

Ο εικονιζόμενος -πρώην πλέον- αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ δεν είναι όποιος και όποιος. Δεν είναι ένας τυχαίος απλός αξιωματικός. Ονομάζεται Μπομπ Κουίκ και μέχρι εχθές (8/4/2009) ήταν αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σκότλαντ Γιαρντ. Ωστόσο σήμερα ο Κος Κουίκ είναι σπίτι του ως απλός πολίτης αφού παραιτήθηκε της θέσης του, λόγω ενός σοβαρότατου λάθους το οποίο διέπραξε και το οποίο εξέθεσε την υπηρεσία του και την ασφάλεια με την οποία θα υλοποιούνταν συγκεκριμένες αποστολές.

Τι έκανε λοιπόν ο Μπομπ. Προσερχόμενος στο πρωθυπουργικό γραφείο  (την Ντάουνινγκ Στριτ) κρατούσε στο χέρι ένα πακέτο με έγγραφα τα οποία όμως ήταν γυρισμένα προς το φωτογραφικό και κινηματογραφικό φακό. Αποτέλεσμα; Να μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαβάσει (έστω και με σχετική δυσκολία), απόρητες πληροφορίες οι οποίες προορίζονταν για τον πρωθυπουργό!!! Μετά το λάθος του Μπομπ, η Σκότλαντ Γιαρντ αποφάσισε να διενεργήσει το περιεχόμενο το εγγράφων νωρίτερααπ’ οτι αρχικά προβλεπότανε, υπό το φόβο πως θα διέρεε στον τύπο. Μετά από το φιάσκο αυτό,  ο Μπομπ Κουίκ σήμερα παραιτήθηκε, εκφράζοντας δημόσια τη λύπη του για την αναστάτωση που προκάλεσε, αναγνωρίζοντας πως η αβλεψία του θα μπορούσε να υπομονεύσει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση.

Είμαι πολύ περίεργος, πότε στην Ελλάδα θα δηλώσει παραίτηση κάποιο στέλεχος της αστυνομίας για τις διάφορες  -κατά καιρούς- γκάφες της αστυνομίας. Που απέδρασε ο Παλαιοκώστας σαν σόουμαν και ο Τσιατούρας είναι ακόμα στη θέση του. Που ο διευθυντής των φυλακών δεν υπέβαλε παραίτηση αλλά περίμενε να τον ‘στείλει’ ο υπουργός… Που ο υπουργός σαν μικρό παιδάκι δήλωνε <<μου είπαν οτι δεν υπήρχε περίπτωση να αποδράσει ξανά με τον ίδιο τρόπο>>. Που το Δεκέμβριο κάηκε η Αθήνα και ουδείς γαλονάς συγκινήθηκε…

Αλλά -τώρα που το σκέφτομαι- για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται ένα βασικό συστατικό. Τσίπα. Την έχασε κανείς για να τη βρουν μπάτσοι και πολιτικοί; Οπότε η απάντηση στο -μάλλον ρητορικό- ερώτημα που θέτω ως τίτλο τούτου του κειμένου είναι προφανής. Ποτέ…

Υ.Γ. Όσοι θέλετε να δείτε τη γκάφα του Μπομπ Κουίκ, κάντε κλικ εδώ.
Advertisements
Comments
  1. Αυριανιστής says:

    Εδώ που τα λέμε, στο βίντεο δεν μπορούσε να φανεί τίποτε από το περιεχόμενο του εγγράφου. Μάλλον άδικα παραιτήθηκε λοιπόν, αν μιλάμε με πρακτικούς όρους.

    Η μόνη εξήγηση της παραίτησης λοιπόν, είναι να μιλάμε με όρους συμβολισμών. Παραιτήθηκε δηλαδή, όχι επειδή το συγκεκριμένο έγγραφο θα μπορούσε να γίνει αναγνώσιμο, αλλά επειδή κρατώντας το με αυτόν τον τρόπο (και παραμένοντας στη θέση του) θα ήταν σα να περνούσε το μήνυμα της τσαπατσουλιάς, της προχειρότητας και της αμέλειας. Και υπό αυτό το πρίσμα, η παραίτησή του καθίσταται ακόμα σημαντικότερη: είναι σα να έλεγε “δεν παραιτούμαι για τις πραγματικές συνέπειες της ενέργειάς μου (αφού αυτές δεν υπάρχουν), αλλά για το συμβολισμό της στους υπόλοιπους αστυνομικούς. Αν δεν παραιτηθώ τώρα, μπορεί στο μέλλον να κρατήσουν κι άλλοι τέτοια έγγραφα, και εκείνη τη φορά να μπορούν να είναι αναγνώσιμα”.

    Τώρα, για σύγκριση του αντίστοιχου βαθμού επαγγελματισμού της ΕΛ.ΑΣ καλύτερα να μην πούμε τίποτε. Απλά αποτελεί… τον ορισμό της γκάφας και του ερασιτεχνισμού.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s