mos1

Το τριήμερο 15-16-17 Μαϊου βρέθηκα στο Λονδίνο για δουλειές. Την Παρασκευή το βράδυ μετά το φαγητό αποφάσισα να βγώ έξω και να πάω σε ένα αγαπημένο κλαμπ, το Ministry Of Sound στο νότιο Λονδίνο (περιοχή Elephant & Castle). Το ΜοS θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα clubs τόσο του Λονδίνου όσο και του πλανήτη. Από τα ντεκ του έχουν παρελάσει μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα DJs και παραγωγών. Tony Humphries, Roger Sanchez, CJ Macintosh και Cliviles & Cole (λίγες εβδομάδες μάλιστα πριν ο Cole “φύγει” ξαφνικα από πνευμονικό οίδημα) είναι λίγα από τα ονόματα που έχουν παρελάσει από το 103 της οδού Gaunt. Ο χοντρούλης Tony Humphries μάλιστα έχει διατελέσει και resident DJ την περίοδο 1992-1993!! Αυτά για την ιστορία του κλαμπ.

Σε αντίθεση με τα καραγκιοζιλίκια στην Ελλάδα, στο Ministry everybody is welcome. Από τη στιγμή που έχεις εισιτήριο ή πληρώσεις στην πόρτα, η είσοδος επιτρέπεται στους πάντες. Η λογική του “δεν συνοδεύεσαι και άρα δεν μπαίνεις” δεν ισχύει επ’ ουδενί. Όπως φυσικά δεν ισχύει το οτι ο πορτιέρης σε κρίνει και αν του αρέσεις θα σε αφήσει να μπεις. Ή οτι αν τον ξέρεις ή αν του τα ακουμπήσεις πέρασες. Και πολύ απλά δεν ισχύει αφού δεν υπάρχουν πορτιέρηδες!! Υπάρχει μόνο προσωπικό ασφαλείας. Δίμετρες ντουλάπες που σε κοιτάνε και αμέσως παγώνεις αφού ξέρεις πως δεν σε παίρνει να πεις το παραμικρό. Από αυτούς που τους βλέπεις και λες οτι ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του. Επιφορτισμένοι με τη γενικότερη τήρηση της τάξης και το σωματικό έλεγχο όσων θέλουν να μπουν.

mos1

Ο χώρος μέσα είναι απλά εντυπωσιακός. Τέσσερα dance stages (Box, Bar, Loft, Baby Box) με διάφορους DJs να ξεσηκώνουν τον κόσμο. Η ένταση του ήχου στο ταβάνι, το μπάσο να βαράει στην καρδιά και τα φωτιστικά να κάνουν την ατμόσφαιρα άκρως εντυπωσιακή. Ενοείται φυσικά οτι οι τέσσερις χώροι είναι στημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε και η πρόσβαση να είναι εύκολη αλλά και –το κυριότερο- η μουσικές να μην φεύγουν προς τα έξω ενοχλώντας όσους είναι στους δίπλα χώρους. Να πω επίσης πως σε αντίθεση με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το Ministry σερβίρει και αλκοόλ. Στο περίπου δίωρο που έμεινα εκεί, έμεινα κυρίως στο dance stage του bar ακούγοντας έναν εξαιρετικό DJ ονόματι Timo Garcia. Πραγματικά καταπληκτικός!! Αν και θα μπορούσα να μείνω αρκετά περισσότερο, γύρω στις 2.30 έφυγα, αφού το Σάββατο που ξημέρωνε είχε αρκετό τρέξιμο αλλά και θεάματα τα οποία δεν ήθελα να χάσω με τίποτα…

Η εμπειρία πάντως ήταν μοναδική…

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s