Επιτέλους έφυγε ο “Πόντιος”

Posted: May 24, 2009 in Κoινωνία
Tags: , ,

pontios

Εδώ και κάποιες μέρες (γύρω στο Πάσχα ή λίγο μετά), έχει απομακρυνθεί από την είσοδο του  Δήμου Παπάγου ο “Πόντιος”. H εγκαταλελειμένη καντίνα ντροπή για την εικόνα του Δήμου αλλά και για την υγεία όσων περνάγανε από το σημείο εκείνο για να πάνε είτε στην Εθνική Άμυνα είτε στο Υπουργείο.

Θυμίζω οτι η καντίνα εδώ και πάρα πολύ καιρό (χρόνια, θα έλεγα) ήταν σε αχριστία και σφραγισμένη. Αποτελούσε όμως πάντα (εν’ λειτουργία ή μη) ένα άθλιο θέαμα. Μία εικόνα ντροπής για όσους έμπαιναν στο Δήμο Παπάγου από την οδό Κύπρου και το πρώτο που αντίκρυζαν ήταν η νησίδα με τα φυτά και το γκαζόν, το άγαλμα του Παπάγου και…η καντίνα.

Δεν γνωρίζω αν το σχετικό κείμενο-διαμαρτυρία που έγραψα τον Σεπτέμβριο έπαιξε κάποιο ρόλο ή όχι. Και ούτε έχει και σημασία άλλωστε. Σημασία έχει οτι επιτέλους αυτό το αίσχος έφυγε από την είσοδο του Δήμου και το σημείο καθάρισε. Επιτέλους…

υ.γ. δυστυχώς η φωτογραφία δεν είναι οτι καλύτερο αφού παρεμβάλεται σταθμευμένο όχημα. Ωστόσο δείχνει σαφώς οτι ο χώρος που καταλάμβανε το Ποντιακό έκτρωμα είναι πλέον άδειος. Υπόσχομαι εντός των ημερών να επανέλθω με καλύτερο φωτογραφικό υλικό.
Advertisements
Comments
  1. Αυριανιστής says:

    Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Όλοι οι δήμοι, σε όλη την Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα, είναι ΓΕΜΑΤΟΙ από τέτοιες αντιαισθητικές εικόνες, λειτουργουσών η μη εγκαταστάσεων. Αλλά κανείς στους δήμους δεν αντιδρά. Και προκαλεί πραγματικά θλίψη να μαθαίνεις ότι, στο Άμστερνταμ π.χ., υπάρχει “Επιτροπή Καλαισθησίας” στο δήμο της πόλης, που καθορίζει (και επιβλέπει, εννοείται) με πολύ αυστηρά κριτήρια τι επιτρέπεται για τη δημόσια εικόνα της πόλης και τι όχι.

    Θα ξαναπώ το γνωστό συμπέρασμα: μόνη λύση, η κατάργηση των δήμων όπως τους ξέρουμε και η αντικατάστασή τους με ευέλικτους και αποτελεσματικούς ιδιωτικούς φορείς, που -εκτός των άλλων λειτουργιών τους- θα νομιμοποιούνται και να λειτουργούν ως Κέρβεροι σε θέματα δημόσιας αισθητικής.

  2. […] Επικοινωνια ← Επιτέλους έφυγε ο “Πόντιος” […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s