Εντυπώσεις από τη συναυλία του Κάρλος Σαντάνα στο ΟΑΚΑ

Posted: July 9, 2009 in Καλλιτεχνικά
Tags: , , , , , , ,

Santana

Εχθές το βράδυ είχα την τύχη και τη χαρά να είμαι ανάμεσα στους περίπου 30.000 θεατές που κατέκλυσαν το Ο.Α.Κ.Α για να απολαύσουν τον Κάρλος Σαντάνα. Ο 62χρονος Μεξικανός βιρτουόζος της κιθάρας μαζί με την δεκαμελή (αν μέτρησα σωστά) μπάντα του μας μάγεψε και μας ταξίδεψε για δύο και πλέον ώρες σε ροκ/λάτιν μονοπάτια. Με μελωδίες και στίχους που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε τραγουδήσει ή χορέψει τα τελευταία χρόνια. Από το μελωδικό Maria Maria (όχι φυσικά σε εκτέλεση χιπ χοπ όπως στο άλμπουμ) και το Black Magic Woman μέχρι το Oye Como Va, το Smooth το Corazon Espinado και το Jingo το οποίο ήταν το τελευταίο που άκουσα περπατώντας για το πάρκινγκ (σοφή κίνηση προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα στην έξοδο του ΟΑΚΑ).

Παρά τα 62 του χρόνια ο Κάρλος πραγματικά μάγεψε. Έβγαλε στη σκηνή μία τρομερή ενέργεια και κινητικότητα και ξεδίπλωσε στο Αθηναϊκό κοινό τις εκπληκτικές κιθαριστικές του ικανότητες.. Η δε μπάντα του πραγματικά εξαιρετική. Όλοι οι μουσικοί ήταν απολαυστικοί στους ρόλους τους. Ιδίως όμως drums και percussion έδωσαν πραγματικό ρεσιτάλ.

Το μόνο έτσι κάπως αρνητικό ήταν οτι στο σημείο που καθόμουν, ο ήχος ήταν κατά στιγμές μέτριος και …μπούκωνε. Δεν ξέρω τι γινόταν σε άλλα σημεία του σταδίου ή στο πάνω διάζωμα, αλλά σε κάποια σημεία ένοιωθα οτι υπήρχε παραμόρφωση. Και στο ΟΑΚΑ έχω δει και έχω ακούσει αρκετούς καλλιτέχνες και σε καμία περίπτωση ο ήχος δεν ήταν τέτοιος.

Advertisements
Comments
  1. Το περίμενα αυτό το ποστ για να δω τί έγινε μιας και χθες βράδυ με την παρέα στο Dirty Ginger συζητούσαμε το ότι εσύ ήσουν εκεί. Και κάποιος άλλος μου έχει πει ότι ο Σαντάνα είναι φοβερός στις μεγάλες συναυλίες.

  2. nefstathiadis says:

    Ο άνθρωπος είναι εξωπραγματικός!!! Δεν ξέρω πως ήταν πριν 10-15 χρόνια όταν είχε παίξει στο Λυκαβητό αλλά εχθές ήταν το κάτι άλλο!!
    Δεν θα μπορούσα να τον φανταστώ σε μικρό θεατράκι πάντως να δίνει συναυλία με 10 (11 μαζί με αυτόν) άτομα επί σκηνής…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s