Ασυνείδητος οδηγός καταλαμβάνει πεζοδρόμιο

Posted: July 31, 2009 in Άσφαλτος
Tags: , , , , ,

O Ελληνάρας έχει καταλάβει και κλείσει το πεζοδρόμιο, στο "δαχτυλίδι" στην Κηφισίας

Το φαινόμενο της κατάληψης πεζοδρομίων από αυτοκίνητα (παρκαρισμένα ή απλά σε αναμονή) είναι σύνηθες στην Αθήνα. Οι ασυνείδητοι Ελληνάρες καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο λες και δεν τρέχει μία και αδιαφορούν πλήρως για τους πεζούς και το πως αυτοί θα περάσουν. Θυμίζω μάλιστα οτι τον Ιανουάριο, ένα αντίστοιχο περιστατικό κατάληψης είχε αποβεί μοιραίο για  μία γιαγιά και την εγγονή της στη Λιοσίων.

Θαυμάστε λοιπόν το εικονιζόμενο citroen πως μπλόκαρε το πεζοδρόμιο στο “δαχτυλίδι” της Κηφισίας. Ο οδηγός (την ώρα της φωτογραφίας) ήταν μέσα στο αμάξι και διάβαζε εφημερίδα(φαίνεται χαρακτηριστικά στη 2η φωτό), προφανώς αδιαφορώντας για το πως θα περπατήσουν οι πεζοί. Προφανώς το παλικάρι θεώρησε απολύτως λογικό ο εκάστοτε πεζός να βγει στην άσφαλτο και να περπατήσει από εκεί προκειμένου να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Και να πω οτι δεν είχε καμία άλλη θέση για παρκάρισμα ή οτι το αμάξι ήταν τεράστιο και δεν χώραγε αλλοιώς, να δώσω ένα ελάχιστο μικρό ποσοστό κατανόησης (που και πάλι δεν θα έπρεπε). Ωστόσο όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τη φωτογραφία, και χώρος υπάρχει (πίσω από το πράσινο αυτοκίνητο), αλλά και το αμάξι είναι μικρό (Citroen C1), οπότε με μία κανονική κίνηση παρκαρίσματος ο οδηγός θα είχε παρκάρει στο σημείο που βρίσκεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Αλλά προφανώς ο ασυνείδητος λεβεντομαλάκας ήταν πολύ κουρασμένος για να παρκάρει κανονικά, οπότε προτίμησε να παρκάρει “the Greek way!!”

Δεν έχω την απαίτηση από την αστυνομία (κανονική ή δημοτική) να βρίσκεται εκεί το δεδομένο χρονικό διάστημα και να κόβει ταρίφες. Το αμάξι είχε τον οδηγό μέσα και προφανώς μόλις ο Ελληνάρας διάβασε την εφημερίδα του θα έφυγε. Οπότε και να καλούσε κάποιος την αστυνομία, προφανώς αυτό δεν θα είχε αποτέλεσμα. Το ελάχιστο που μπορώ να κάνω απλώς είναι να δημοσιεύσω τη φωτογραφία με τα “κατορθώματά” του….

υ.γ. προφανώς και στο σημείο που είναι σταθμευμένο το επίμαχο citroen απαγορεύεται το παρκάρισμα, αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην Ελλάδα παρκάρουμε όπου μας βολεύει και όχι όπου επιτρέπεται…

Advertisements
Comments
  1. Κρίμα που το κινητό δεν έχει μεγάλες φωτογραφικές δυνατότητες κι έτσι δεν μπόρεσες να ξεμπροστιάσεις τον αναίσθητο γυφτοβαλκάνιο δείχνοντας και τη ΜΟΥΡΗ του.

    Για μια ακόμη φορά, θα ευχηθώ να το βρει από κάποιον, ώστε να απαλλάξει την κοινωνία από την επαχθή παρουσία του. Ει δυνατόν με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τώρα αδιαφορεί για τους άλλους. Να είσαι σίγουρος ότι αν τον έβλεπα να ψυχορραγεί στο δρόμο έχοντας εμπλακεί σε τέτοιο ατύχημα, θα πήγαινα από πάνω του και θα του φώναζα “ψόφα, πούστη!”…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s