Βότκα Ιβανόφ;;;

Posted: August 12, 2009 in Γεvικά
Tags: , , , , , , ,

vodka_ivanoff

Βότκα Ιβανόφ;; Υπάρχει τέτοιο προϊόν;;; Και όμως!! Αποδεικνύεται οτι είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Ίο. Δεν την έχω πιεί και δεν έχω άποψη αν πίνεται ή αν είναι…πετρέλαιο, ωστόσο οι τοπικοί μπαρ-ο-ιδιοκτήτες την προτιμούν του χαμού (προφανώς επειδή είναι ιδιαίτερα φθηνή). Ιδίως τα μαγαζιά που πουλάνε ένα ευρώ το σφηνάκι και 2-3 ευρώ τη μπύρα. Προσωπικά ούτε τον εισαγωγέα/παραγωγό της ήξερα (Callicounis Distilleries), ωστόσο από το site προκύπτει οτι είναι οίκος με μεγάλη παράδoση στην παραγωγή λικέρ και όχι…το αποστακτήριο του παπού Ντιουκ κάτω απ’ την κουζίνα. Τέλος, με λίγη έρευνα στο google, ανακάλυψα οτι η βότκα Ιβανοφ παράγεται στη Βουλγαρία.

UPDATE: Απ’ οτι προκύπτει με λιγο πιο προσεκτικό ψαξιμο και χάρη στο φίλο Αυριανιστή, η εταιρεία στη Βουλγαρία ειδικεύεται στις φθηνές απομιμήσεις επωνύμων ποτών. Θαυμάστε γκάμα!!!

Advertisements
Comments
 1. Στο ίδιο site (του Καλλικούνη), θα δεις και μια αντίστοιχου “επιπέδου” απομίμηση της Absolut. Λέγεται… STATUS VODKA (!) και κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι πρόκειται για φτηνή απομίμηση της Absolut. Η (σχεδόν ίδια) γραμματοσειρά, οι παραλλαγές με κίτρο, μανταρίνι και φραγκοστάφυλο, όλες “ίδιες” -και όλες διαφορετικές, φυσικά- με το διάσημο προϊόν που φιλοδοξούν να “υποκαταστήσουν”.

  Βέβαια, θα μου πεις, τα “προϊόντα” αυτά διανέμονται στην Ίο, το νησί με τη μακρά παράδοση δεκαετιών στις “μπόμπες” και στο πιώμα. Οπότε, ίσως δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση.

 2. nefstathiadis says:

  Δεν έχεις άδικο, ωστόσο η ένοια νωθεία είναι κάτι που αγγίζει όλα τα προϊόντα και όχι μόνο τις “απομιμήσεις” ή τα φθηνά κλπ κλπ. Που να δεις τι νωθεία πέφτει στο Gordon’s…
  Αν η Status είναι απομίμηση της Absolut ή η Ivanoff της Smirnoff (δες το!!), αυτό δεν σημαίνει οτι ντε και καλά είναι πετρέλαιο.. Μπορεί και να είναι μεν, μπορεί και να μην είναι…

 3. Preve says:

  Τα ροδάκινα πάντως στο Daquiri που σας έφτιαξα ήταν αυθεντικά! :-p

 4. nefstathiadis says:

  χαχαχαχα!!!!

 5. Μια ματιά στο site της βουλγάρικης “ποτοποιΐας” που παράγει την εν λόγω βότκα θα αποκαλύψει τον… θαυμαστό κόσμο των απομιμήσεων! Δείτε και καμαρώστε: Λικέρ… VALLEYS (Baileys), ουίσκυ… JOHN RIDER (το malt προφανώς) και… JACK COLSON (το bourbon), τζιν… JACKSON, μπράντυ… ALEXANDER (αριστοκρατικό όνομα, όπως το… NAPOLEON ένα πράμα), πάλι καλά που δεν είδα και κανένα μπράντυ… MESFAXA!

  Μέχρι και η ΕΠΩΝΥΜΙΑ της ίδιας της ποτοποιΐας είναι απομίμηση (της United Distillers): λέγεται… “Unified Distillers”!!! Μήπως θα έπρεπε να λέγεται… UnDEfINed Distillers καλύτερα;

 6. nefstathiadis says:

  καλά μιλάμε έχω μείνει …μαλάκας. Ούτε που το πρόσεξα…..
  τι κυκλοφορεί εκεί έξω;;; Μιλάμε έχω μείνει με ανοιχτό το στόμα…

  Μετά από αυτό , θα τολμήσω να πω οτι αυτά τα ποτά είναι most likely πετρέλαιο ή απλά πολύ χαμηλής ποιότητας. Αν απλά μιλάγαμε για ένα προϊόν απομίμηση, θα έλεγα οτι “οκ μπορεί και να πίνεται”. Εδώ όμως μιλάμε για πλήρη γκάμα αντιγραφών. Άρα προφανώς στη Βουλγαρία δεν έχουμε μία απλή ποτοποιία αλλά ένα νέο αποστακτήριο του παπού Ντιούκ!!

 7. Ειδικά η φωτογραφία στην αρχική σελίδα της “ποτοποιΐας” είναι σκέτος θησαυρός! Οι παρατηρητικοί θα προσέξουν και το… GOLDEN’S DRY GIN (!!!), το… BELLA (!!!) MARIA, το ουίσκυ… EDWARDS (!!!) σε συσκευασίες-καρμπόν του Gordon’s, του Tia Maria και του Dewar’s αντίστοιχα!

 8. Ιδού και η αρχική σελίδα της “ποτοποιΐας”:

  http://www.unifieddistillers.com/index.html

 9. Preve says:

  Πάντως όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν με τον ρεαλιστικότερο τρόπο το γεγονός ότι για κάθε προιόν υπάρχει και το συγκεκριμένο κοινό.
  Και το αντίστροφο.
  Μα…για κάθε όμως! 😉

 10. @ Preve:
  Σίγουρα, για όλα μα όλα υπάρχει πάντα κοινό. Άλλωστε, όπως προανέφερα, η Ίος έχει μακρά παράδοση στις “μπόμπες”. (Εντάξει, δεν είναι και Χερσόνησος ή Μάλια, όπου σερβίρεται σχεδόν αποκλειστικά… ξυλόπνευμα, αλλά όταν ένα νησί έχει διαχρονικά ταυτιστεί με την κραιπάλη, το πιώμα και το stuff, επόμενο είναι να ευδοκιμούν και τα “προϊόντα” τύπου… UnDEfiNEd Distillers!

  (Τις δύο φορές που έχω επισκεφθεί το νησί πάντως, έπινα στο 90% των περιπτώσεων μπύρα… Αλήθεια, ένα Irish bar που λεγόταν Sweet Irish Dream, υπάρχει ακόμα;)

 11. nefstathiadis says:

  Ναι!! το Sweet Irish Dream ζει και βασιλεύει!!

 12. nefstathiadis says:

  Πάντως σε περιπτώσεις που είσαι σε μπαρ αμφιβόλου ποιότητας, καλό είναι να ζητάς μπύρα ή RTD ποτά (Smirnoff Ice κλπ) προκειμένου να διασφαλίζεται η καθαρότητα αυτού που πίνεις.
  Βέβαια ακόμα και στην Ίο υπάρχουν 2-3 μπαρ που τα ποτά είναι ΟΚ και δεν φεύγεις κατ’ ευθείαν για την τουαλέτα. Εγώ προσωπικά όταν πίνω έξω ποτό στην Ίο, ζητάω συγκεκριμένη μάρκα αλκοόλ ώστε -αν μη τι άλλο- να βλέπω το μπουκάλι απ’ το οποίο μου σερβίρουν. Βέβαια δεν ξέρω τι μπορεί να έχει μέσα το μπουκάλι, αλλά δεν πέφτω σε περιπτώσεις ανώνυμης ζήτησης και ποτών τύπου Ivanoff

 13. Ακόμα και να δεις το μπουκάλι από το οποίο σε σερβίρουν, ακόμα κι αν δεχθούμε ότι το στόμιό του δεν παραβιάζεται, δύσκολα θα παρατηρήσεις (μέσα στη νύχτα και μέσα στη σούρα) ότι σε μία κατά τα άλλα πανομοιότυπη συσκευασία θα γράφει… GOLDEN”S (και όχι GORDON”S) DRY GIN…

 14. nefstathiadis says:

  έτσι είναι όπως τα λες. Ωστόσο όταν ζητάς κάτι επώνυμο, ο κίνδυνος νωθείας ή μαϊμού ποτού είναι έστω και ένα κλικ λιγότερος από το να λες απλά “βότκα-πορτοκάλι”…

 15. Preve says:

  Βότκα πορτοκάλι;
  Όσο θες!
  Η….ΝΤΑΜΙΤΖΑΝΑ να ‘ναι καλά! 🙂

 16. nefstathiadis says:

  το αποστακτήριο του Παπού Ντιούκ!!!
  ΧΙΙΙΙΙΙΚ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s