Νιώτικο γαστρονομικό σταυρόλεξο

Posted: August 14, 2009 in Διακoπές
Tags: , , , , , ,

stavrolexo

ΚΟΤΟΠ_ _ _ _ ΜΠΑΜΙΕ_

ΜΟΣΧ_ _ _ ΣΤΙΦΑΔ_

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜ_ _ _ _

Και όλα τα υπόλοιπα που ακολουθούν στη λίστα. Όλα αυτά δε, ΜΑΓΙΡΕΦΤΑ όπως προαναγγέλει η χειρόγραφη πινακίδα σε παραλιακό ταβερνάκι στην Ίο.

Είναι δυνατόν; Ένα νησί το οποίο περιμένει τον τουρισμό για να ζήσει, να μην φροντίζει για κάποιες καλαίσθητες και σωστές πινακίδες στα μαγαζιά προκειμένου να προσελκύσουν τους τουρίστες-πελάτες; Τι να πω…OK, στο νησί έρχονται κυρίως φθηνοτουρίστες της χωριάτικης και της μπύρας, αλλά νομίζω οτι οι σωστές και καλαίσθητες επιγραγραφές θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.

Advertisements
Comments
  1. Το μέσο στερεοτυπικό τουρίστα της Ίου δεν τον ενδιαφέρει ούτε η καλαισθησία, ούτε η σωστή αναγραφή και η ευταξία γενικότερα. Άλλωστε, όταν έχεις γίνει “ντέφι” από το πιώμα το πολύ (που ξεκινάει από νωρίς το μεσημέρι με τσίπουρα), είναι δύσκολο να διαβάσεις επιγραφή. Οπότε, είτε σωστή είτε λάθος, μικρή σημασία έχει. Όποιος θέλει να φάει, θα μπει μέχρι την κουζίνα και, αν καταφέρει να μη δει τις κατσαρόλες και τα ταψιά… διπλά, θα δείξει πολύ απλά με το δάχτυλο τι θέλει να φάει.

    ΑΥΤΗ είναι η (τσαπατσούλικη) νοοτροπία μας συνολικά, ΑΥΤΟΥΣ τους “τουρίστες” θα προσελκύουμε…

  2. nefstathiadis says:

    Στην Ίο το 90% των επισκεπτών είναι έτσι όπως το περιγράφεις. Ωστόσο αυτό το 90% κάνει μετά βίας 15-20% του συνολικού τουριστικού τζίρου στο νησί. Το υπόλοιπο 80-85% του τζίρου προέρχεται από το 10% των τουριστών. Που και καλό κρασί θα ανοίξουν, και ψάρι θα φάνε, και ομπρέλα στην παραλία θα πάρουν, και και και…
    Για αυτούς και μόνο για αυτούς, θα έπρεπε να έχουν τις γαμοπινακίδες σωστές. Γιατί το συγκεκριμένο μαγαζί εκτός απ’ τα “μαγιρεφτά” είχε και αστακούς (τους είχε σε βιτρίνα και τους είδα, γι’ αυτό το λέω)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s