Δεν χωράμε στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει και το αντίθετο!!

Posted: September 15, 2009 in Άσφαλτος
Tags: , , , ,

IMG_0588

Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο σημείο (όρια Ν. Ψυχικού & Χαλανδρίου) όπου η οδός Εθνικής Αντιστάσεως τερματίζει στην Κηφησίας. Ένα φανάρι που συνήθως συγκεντρώνει αρκετή έως πολλή κίνηση και αρκετό μποτιλιάρισμα. Είναι το φανάρι στο οποίο επί χρόνια ρυθμίζει την κυκλοφορία ο περίφημος μουστακαλής τροχονόμος του Νέου Ψυχικού (αυτός που κατεβάζει το πηλίκιο τόσο κάτω που ακουμπάει στη μύτη και απορείς πως βλέπει!!).

Όπως βλέπετε λοιπόν, ο Ελληνάρας της ιστορίας μας έχει μπει ολόκληρος στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (είναι εμφανές πιστεύω από τη διπλή λευκή γραμμή στο οδόστρωμα) και περιμένει το φανάρι ή σινιάλο τροχονόμου για να ξεκινήσει. Προφανώς ο λεβεντόβλαχος δεν βρέθηκε στη θέση αυτή επειδή υπήρξε “μποτιλιάρισμα” και απλά πήγε πιο αριστερά για να διευκολύνει την κατάσταση. Όταν διευκολύνεις για να χορέσει άλλο ένα όχημα, άντε να μπεις λίγο στο αντίθετο ρεύμα. Έστω κατά το ήμισι και ίσως να λέω και πολύ.

Εδώ το αμάξι του είναι τόσο μέσα στο αντίθετο ρεύμα που προφανώς ο οδηγός ξεκίνησε από πιο πάνω στην Εθνικής Αντιστάσεως και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να προωθηθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φανάρι!! Ενοείται φυσικά οτι από τη στιγμή που ο Ελληνάρας πράτει κάτι τέτοιο, αδιαφορεί πλήρως για το αν θα προκαλέσει δυσφορία και μποτιλιάρισμα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας από το οποίο περνάνε και λεωφορεία αλλά -νομίζω- και τρόλλεϊ.

Προκειμένου να κάνει τη δουλειά του, ξεκινάει και όποιον πάρει ο χάρος. Η δουλειά να γίνεται και κάθε είδους κανόνες και κώδικες συμπεριφοράς παύουν να ισχύουν. Δεν χωράμε στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας; Κανένα πρόβλημα, υπάρχει και το αντίθετο!!

υ.γ. ενοείται φυσικά οτι τέτοιες συμπεριφορές δεν κατακρίνονται σχεδόν ποτέ από την αστυνομία και την τροχαία…


Advertisements
Comments
  1. Μία είναι η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις. Κολλάς φάτσα μπροστά του, τραβάς χειρόφρενο και συνεννοείσαι με τους απέναντι (που είναι σωστά στο ρεύμα τους) να μην τον αφήσουν να μπει στη λωρίδα τους παρά μόνο πολλή ώρα αργότερα. Στο μεταξύ κολλάνε και άλλοι πίσω σου, εκνευρίζονται, κορνάρουν και, αν ο Ελληναράς τολμήσει να ζητήσει και τα ρέστα, τρώει ένα χέρι ξύλο απ’ όλους μαζί και ησυχάζει. Πριν από δέκα χρόνια το είχα κάνει, μαζί με άλλους τρεις, σε φανάρι αριστερής στροφής της Κηφισίας, στο ύψος του Παραδείσου. Κάποιος εξυπνάκιας μπήκε μπροστά στο φανάρι (από δεξιά), οι υπόλοιποι που περιμέναμε στην ουρά τού κορνάραμε, κι εκείνος είχε τη φαεινή ιδέα να ζητήσει και τα ρέστα, βρίζοντάς μας χυδαία κιόλας! Κατεβήκαμε από τα αυτοκίνητά μας, τον βγάλαμε σηκωτό από το δικό του, και είμαι σίγουρος ότι ακόμα θυμάται τους μώλωπες με τους οποίους έφυγε από το σημείο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s