Θα κάνουν κάτι άραγε η ΕΣΗΕΑ και το ΕΣΡ;

Posted: October 17, 2009 in Media
Tags: , , , , , ,

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο το περίφημο βίντεο στο οποίο ο δημοσιογράφος(;;;) Γιώργος Αυτιάς παίρνει συνέντευξη και κάνει διάλογο με το βίντεο του Παναγιώτη Ψωμιάδη!!! Είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχει μεταδωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον ατελείωτο σκουπιδότοπο που ονομάζεται Ελληνική Ιδιωτική Τηλεόραση, και μπράβο στο Ράδιο Αρβύλα και το τιμ του που το ανακάλυψε και το έκανε ευρέως γνωστό στο Πανελλήνιο.

Πέραν όμως της πλάκας και του γέλιου, κρύβεται και μία άλλη όψη. Αυτή της κατάντιας και της ξεφτύλας για το πόσο χαμηλά έχουν πέσει τα ΜΜΕ κυνηγώντας την τηλεθέαση, την ακροαματικότητα και την αναγνωσιμότητα και -κατά συνέπεια- τον διαφημιστικό τζίρο. Πριν πέντε μήνες, οι εφημερίδες Βήμα και Έθνος δημοσίευσαν φανταστικά ρεπορτάζ για μία επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα η οποία ουδέποτε είχε γίνει!!! Τώρα έχουμε τον Αυτιά να πρωτοπορεί στο Πανελλήνιο παίρνοντας συνέντευξη και κάνοντας διάλογο από το βίντεο του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Χωρίς να γνωρίζω που μπορεί να φτάσει η φαντασία των ΜΜΕ προκειμένου να εξασφαλιζονται πρωτιές και τζίροι, αυτό που με εξοργίζει είναι η προσπάθεια παντελούς υποβάθμισης των γεγονότων αυτών. Γαργάρα έγινε τον Ιούνιο το γεγονός οτι δύο πρωτοκλασάτες εφημερίδες δημοσίευσαν ψευδείς ειδήσεις. Αντ’ αυτού είχαμε απάντηση από το ΒΗΜΑ οτι “ε τι να κάνουμε, συνηθίζεται καμιά φορά κάτι τέτοιο”. Στο δε Έθνος, η είδηση να παραμένει ακόμα δημοσιευμένη στο site τους!!!

Γαργάρα και το γεγονός οτι ο Αυτιάς παραπλάνησε και εξαπάτησε το τηλεοπτικό κοινό. Απούσα και από τα δύο σκηνικά η ΕΣΗΕΑ που αντί να καταδικάσει τις παραπλανητικές αυτές ενέργειες, προτίμησε να …προστατέψει τα μέλη της και τους εργοδότες τους… Που είναι η ΕΣΗΕΑ να τιμωρήσει το μέλος της Γ. Αυτιά για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρηση; Που είναι το ΕΣΡ να επιβάλει πρόστιμο στο Alter ως συνένοχο; Για πόσο καιρό θα εκτειθέμεθα σε αμφιβόλου γνησιότητας ειδήσεις;

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s