ξυπόλιτος μοτοσυκλετιστής

Posted: July 23, 2010 in Άσφαλτος
Tags: , , , ,

Το οτι πολλοί μοτοσυκλετιστές δεν φοράνε κράνος το ξέρουμε. Εδώ όμως έχουμε και παράδειγμα οδηγού χωρίς παπούτσια!! H φωτογραφία είναι τραβηγμένη όχι σε κάποιο νησί ή σε κάποια παραλία αλλά στην οδό Μεσογείων στο ύψος της Αγίας Παρασκευής. Χωρίς περαιτέρω σχόλια…

Advertisements
Comments
 1. Το έχω ξαναγράψει, και δεν θα κουραστώ να το γράφω ξανά και ξανά.

  Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ των οδικών (και όχι μόνο) παραβάσεων.

  Ο ρόλος της τροχαίας, πέραν αυτού της γλάστρας και του να ανοίγει δρόμο σε διάφορους μεγαλόσχημους στις διασταυρώσεις, είναι ανύπαρκτος λόγω γενικότερης έλλειψης προσωπικού σε ολόκληρη την αστυνομία. Ακόμα και στις λίγες περιπτώσεις που σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και τέτοιοι “οδηγοί” τύχει να πέσουν σε μπλόκο, αρχίζουν την κλάψα και την απειλή, το “όργανο” τους λυπάται ή τους φοβάται, και δεν κόβει το προβλεπόμενο πρόστιμο.

  Ας το πάρουμε επιτέλους χαμπάρι: αν η τροχαία αστυνόμευση δεν ανατεθεί ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΕΥΡΟΣ της σε ΙΔΙΩΤΕΣ, που θα έχουν άμεσο οικονομικό κίνητρο κολασμού των παραβάσεων, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει δουλειά, καθώς ο απείθαρχος χαρακτήρας του Έλληνα δεν πρόκειται να σεβαστεί ποτέ τους κανόνες. Μόνο το τσουχτερό πρόστιμο, σε συνδυασμό με τον υπαρκτό, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΑΝΤΟΥ, μπορούν να δώσουν αποτελέσματα.

  Ταξίδεψα πρόσφατα στη Νορβηγία και κυκλοφόρησα κάποιες φορές με τις αστικές συγκοινωνίες του Όσλο. Ε, λοιπόν, ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά δεν έτυχε να μη γίνει έλεγχος εισιτηρίων. Ξέρετε γιατί; Γιατί εκεί ο έλεγχος έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Σε μια περίπτωση μάλιστα, μου έτυχε σε βαγόνι του μετρό συνεργείο ελεγκτών που εμφανώς ήταν… μια οικογένεια (πατέρας, μάνα, και η περίπου 20χρονη κόρη τους).

  Όπως έχω διαβάσει, υπάρχουν χώρες όπου ΚΑΙ ο τροχαίος έλεγχος έχει εκχωρηθεί σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα την ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ των παραβάσεων. Γιατί όχι και εδώ; Γιατί οι περισσότεροι από τους 2.500 νεκρούς τροχαίων ετησίως να μη σώζονται εξαιτίας μιας αναχρονιστικής συνταγματικής στενοκεφαλιάς που δεν επιτρέπει την εκχώρηση ελεγκτικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s