Thriller Live: η μεγάλη απογοήτευση

Posted: December 31, 2010 in Καλλιτεχνικά
Tags: , , , ,

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων μας διακοπών στο Λονδίνο, αποφασίσαμε να δούμε και δύο μιούζικαλ με τα παιδιά. Το μεν πρώτο ήταν η μεταφορά της ταινίας Billy Elliot (ένα πραγματικό αριστούργημα με εξαιρετικές ερμηνείες και μουσική), το δε δεύτερο το Thriller Live. Και όσο το πρώτο μας εντυπωσίασε και εύκολα κατατάσεται στα καλύτερα που έχω δει ποτέ στο West End, άλλο τόσο το δεύτερο μας απογοήτευσε και εξ’ ίσου εύκολα παίρνει το Χρυσό Βατόμουρο για το χειρότερο θέαμα που έχω δει ποτέ μου στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Το Thriller Live επιλέγη με βάση το concept του (Michael Jackson) και με δεδομένο οτι όλοι μας είμασταν τουλάχιστον αρκετά εξοικειωμένοι με τη μουσική και τα τραγούδια του. Οφείλω να ομολογήσω οτι δεν το έψαξα περισσότερο και απλά περίμενα να δω κάποιο μιούζικαλ με θέμα τη ζωή του, πλαισιωμένο φυσικά από τραγούδια του. Προς μεγάλη μας -δική μου και της Σοφίας- απογοήτευση όμως, το θέαμα δεν είχε καμία σχέση με αυτό που φανταζόμουν. Ήταν ένα δίωρο συννεχόμενων ερμηνειών επιτυχιών του MJ και των J5 από ένα καστ τραγουδιστών το οποίο απαρτιζόταν από:

  • Έναν κοιλαρά
  • Έναν Ινδό με μαλί ως τους ώμους
  • Μία τσουπωτή τραγουδίστρια με σχετικά πλούσια σωματικά και φωνητικά προσόντα

Το μόνο κοινό στοιχείο που συνέδεε τους τρεις αυτούς (και μερικούς ακόμα) με τον μακαρίτη ήταν κάποια κοστούμια, κάποιες κινήσεις επί σκηνής (moonwalk κλπ) και μία συνολικά αποτυχημένη προσπάθεια να μιμηθούν τη φωνή και τις κραυγές του. Κελ καταστρόφ για τα περισσότερα (αν όχι για όλα) τα τραγούδια του και πως αυτά παρουσιάστηκαν. Από τις παράφωνες ερμηνείες των παιδικών τραγουδιών του MJ, μέχρι το άτονο και άνευρο Dirty Diana, το απαράδεκτο Beat it (ακόμα και ο Weird Al Yankovic με την παρωδία του Eat it καλύτερα το είχε τραγουδήσει) και το απλά κακό I just can’t stop loving you.

Αν και ποτέ δεν ήμουν φανατικός του MJ, ειλικρινά δεν περίμενα να δω ένα τόσο κακά στημένο και παρουσιασμένο θέαμα. Όχι μόνο γιατί οι περισσότερες ερμηνείες ήταν στην καλύτερη μέτριες αλλά γιατί δεν θα περίμενα πχ ένα τέτοιο είδωλο να εναλλάσεται στη σκηνή από το πρόσωπο του Ινδού σε αυτό του κοιλαρά και μετά στης κοπέλας, αναλόγως με τα πρίμα του εκάστοτε τραγουδιού και το πως έχουν μοιραστεί ρόλοι και παρτιτούρες. Λες και έβλεπα κάποιους παντελώς άγνωστούς “καλλιτέχνες” από αυτούς που κατακλύζουν τα σκυλάδικα της Αθήνας και ερμηνεύουν γνωστές επιτυχίες μεγάλων ονομάτων ως warm up στο πρόγραμμα. Με ξένισε και με χάλασε αφάνταστα που ξαφνικά αντί να δω κάποιον ηθοποιό που εμφανισιακά ή/και στυλιστικά να μοιάζει στον MJ, αποδείχθηκε οτι ήταν Ινδός με μακρύ μαλί ή λίγο αργότερα φόραγε περούκα 70s τύπου Shaft & Studio 54 η οποία δεν είχε δέσει καλά στο κεφάλι και παραλίγο να πέσει!!!

Βέβαια -για να πω και 1-2 θετικές κουβέντες- διέκρινα και κάποια καλά στοιχεία

  • Την πολύ καλή φωνητικά τραγουδίστρια η οποία πλαισίωνε τον κοιλαρά και τον Ινδό, και ειδικά την ερμηνεία της στο Blame it on the boogie
  • Τις αρκετά καλές χορογραφίες με πολλά στοιχεία χιπ χοπ, breakdance και φυσικά κινήσεις εμπνευσμένες από τον ίδιο τον MJ (αν και έχω την αμυδρά εντύπωση οτι κατά τη διάρκεια της χορογραφίας του Smooth Criminal, κάποιοι χορευτές φόραγαν παπούτσια με ροδάκια και όχι κανονικά)

Είναι νομίζω προφανές ποιά είναι η συνολική μου άποψη και γνώμη για το συγκεκριμένο θέαμα. Ακόμα και αν δηλώνετε φανατικοί του μακαρίτη, θα σας έλεγα να ΜΗΝ πάτε να το δείτε. Ειδικά αν δηλώνετε φανατικοί θα απογοητευθείτε. Προτιμήστε να κρατήσετε τα χρήματα των εισιτηρίων για κάποιο άλλο θέαμα (δόξα το Θεό στο Λονδίνο έχει πολλά και για όλα τα γούστα) παρά να πληρώσετε για να δείτε το Thriller Live.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s